Du röstar väl i EU-valet?




Helt ärligt. Att inte rösta är som att spotta demokratin i ansiktet. Jag tycker att svenskarna ska vara tacksamma över att leva i ett land där det faktiskt finns möjligheten att påverka och ta möjligheten att göra sin röst hörd. Förra EU-valet var det endast fyra av tio som röstade. Det är ju löjligt.

Visst är det rent pinsamt hur ynkliga samtliga partiers valkampanjer har varit (visserligen har Piratpartiet vrålat ut sina åsikter i våra medier men trots allt är det endast en handfull frågor de engagerar sig i) och det har varit mycket upp till varje enskild individ att söka upp information för att bilda en åsikt, men jag ser inte det som någon ursäkt att inte rösta! EU-valet är långt ifrån betydelselöst; det som beslutas i Europaparlamentet påverkar oss alla.

Har du inte lyckats bilda dig en uppfattning eller tycker du att alla partier är värdelösa så tycker jag att du ska rösta blankt för att visa ditt missnöje. Det visar i alla fall att du faktiskt bryr dig om vår demokrati och inte bara är en lat jävel som inte har behagat att röra dig till den närliggande vallokalen och/eller varit oförmögen att stoppa in en lapp i ett kuvert.

Jag var idag förbi Universitetet och förtidsröstade. Det hela gick på inte ens två minuter. Så orkar du inte köa på valdagen, ta chansen att förtidsrösta (går bl.a att göra i de flesta bibliotek) så slipper du troligen sådant tid-tjuveri.

Så ta chansen! Nu på söndag är det val och du kan påverka!

PS. Ett hett tips om du inte har någon koll alls är att du gör flera olika tester på nätet och ser efter vilket/vilka partier du ligger närmast .DS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0