Träna känns...

0-721896d12a6cdee1240050457e168588.png

Träna känns lagom kul nu. Förstår du varför?


Moving! Har...

0-334f518a489b2abfb3ab9d7925d29d14.png

Moving! Har segat hela dagen hos föräldrarna och ätit omänskligt mycket glass. I kväll ska det tränas!


Hannas onaniskola med gästprataren Fittan

Ännu en anledning till att digga Hanna Fridén!


Me <3...

0-33313977f1c96ffcea86a734769b98b9.png

Me <3 food! Spagetti, veggofärs, morötter, bladspenat och gurka. Mums


Love don't let me go

Grym video. Vill också kunna göra galna saker med min kropp. Imorgon blir det att träna definitivt. Ja, det låter bra.

Nu tjuvröka och sedan sova.


David Guetta vs The Egg - Love don't let me go

Pennans fel.

2f7efaba986c31501e57079f9c648e26.png

Pennans fel. Absolut pennans fel att orden inte når ut till pappret. Jag behöver en magisk penna.


Överklagan klar.

0-3ef29eaff566f71c287efc6205bd557d.png

Överklagan klar. Ni håller tummarna med mig, visst? Det nya landet på Svt är fantastiskt. Jag är fast.


I'm still here

Helt plötsligt kom den här låten fram från bakhuvudet. Jag älskar den. Texten är fin. Men framförallt älskar jag filmen vilket soundtrack låten hör till. Treasure planet är verkligen en av de bästa tecknade/animerade filmer jag sett och då ska man ta i åtanke att jag ändå var 14-15 när jag såg den. Det är en film som alla borde se.

They can't break me
As long as I know who I am

Goddag! Vaknade...

3a8216ded3925067d4721b11e7101b78.png

Goddag! Vaknade precis och mår helt fantastiskt. Nu ska jag städa lite, transformeras till människa och sedan dra någonstans för att skriva ut överklagan. Varför är jag sugen på såpbubblor?


Fobi för insekter?

Då ska du se den här videon. Det här är DEFINTIONEN av fobi! Underbart!


Den där natten som aldrig försvinner

Ibland kryper minnena av den där natten fram. Varje gång önskar jag att "Eternal Sunshine Of The Spotless Mind" var verklig. Att det skulle gå att radera ut enskilda människor från minnet. Totalt. Så skulle det slippa göra så ont. För hur mycket jag än önskar att han kunde vara en del av mitt liv, så kommer jag aldrig att ge honom den möjligheten igen.

Vill bara få bort det sista så jag slipper sakna honom. Få bort minnena. För att förneka hans existens fungerar inte, då fragment finns kvar i bakhuvudet.


Children

Den här är så vacker. Vissa låtar är verkligen fastklistrade vid hjärtat.


En påfrestande...

38964ec6b78c03f5684f3d0537d30ccc.png

En påfrestande man började tala med mig så jag drack min kaffe snabbt och är nu på väg hem. Han hade suttit på mentalsjukhus i fem år, hade kriminell aspberger och tyckte att poeter var schitzofrena. Jo tjena. Stabilt?


Black coffee...

741439f275107db4d54f4ad3aab45de1.png

Black coffee and my cigarettes and the memory of you. Sitter på Stureplan och skriver. Överklagan är klar. Nu gäller poesi.


Hiss och diss

Hissa och dissa tycker vi alla om. Eller hur? Ja?

Dåså. Här är söndagens:

HISS


The right to write

Motivering: Sjukt inspirerande bok som är helt sjukt träffsäker. Redan efter ett par sidor blev jag helt fast! Behöver du pepp till att börja skriva, köp den eller låna den nu! Finns även översatt och innehar då titeln "Lusten att skriva".

DISS


Confessions of an american bride


Motivering: Jag såg andra halvan av filmen, men det räckte gott och väl för att slita bort halva mitt hår i frustration. Shannon Elizabeth måste ha blivit coachad av Paris Hilton eller någon annan talangfull wannabe-skådespelerska, för hon är helt seriöst i topp tio sämsta skådespelerskor jag har skådat någonsin. Herregud, hur troligt är det att man ler värsta stora colgate-reklam-leendet 24-7, även när den man älskar är på väg att ge sig av? Nej, sämre än såhär blir det inte. Helt ärligt.

I scream:...

0-78e56baa0e7ba12710f3442ff4872c78.png

I scream: icecream!


Food rules!...

28c0ae5c5cfac0bb53090633aaa633f8.png

Food rules!


Hos föräldrarna.

39576273548a32afb9ff72fd35161cf6.png

Hos föräldrarna. Ska läsa lite och sedan äta. Sitter på deras balkong med kaffe som sällskap...


Rendez-vu

1 juli stod det på den ekologiska mellanmjölkens förpackning. Tiden flyr. Jag kan känna en svag doft av vanilj blandat med cigarettrök från mina händer. I minnet är doften från rosa blommor, steg i det tysta, avlägsna skratt, buskar som sträcker sig mot gångvägarna, träd som reser sig mot en blåa himlen, trasig asfalt och nattens belysning. Jag älskar nätternas lugn. Steg utan mål. Djupa andetag.

Jag blev kvar hemma hos föräldrarna. Ska sova i sinom tid. Såg "Nyckeln till frihet" som är fantastisk. Åt vinägerchips. Drack Exotic thrill. Hade dipp också, sån där Sourcream and onion. Helt perfekt.

Nu ska jag se på "When a man loves a woman" och teckna. Får jag säga att mitt hjärta har känts lite tungt idag förresten utan att verka allt för konstig/emo? Sådana formuleringar kanske bara är ämnade åt italienska smörsångare eller liknande.

Den här låten är kärlek.

You're so totally deluded

Städar lite hemma till Basement Jaxx. J påminde mig igår om någon låt från dem igår om jag inte minns fel. Luktar fortfarande bullar i hela lägenheten. Visst är det gott först, men sen blir det bara rätt äckligt.

Ska sedan bege mig till föräldrarna för att äta middag. Har inte ätit på hela dagen idag men är ändå inte hungrig.

Imorgon ska jag göra enbart vettiga ting. Kirra överklagan (ja, den är fortfarande inte klar), skriva en grej till distanskursen och läsa skolböcker i solen. Och äta B&J kanske. Jag skäms för att produktplacera här i bloggen, men B&J är galet gott och det är skamligt att bara benämna det som glass. Min favoritsmak försvann tyvärr från affärerna, Cherry Garcia, men den ska finnas på deras glassbarer i Stockholm. Så, bara att ta sig till en för att avnjuta världens godaste glass. Helt bäst.

Nej, nu fortsätta att fixa lite och sedan ge mig av.

Tungt huvud

Igår åt jag ingen middag kom jag på nu i efterhand. Trodde att jag hade käkat, men som jag kanske nämnt tidigare har jag lite hungerproblem, så jag måste äta på rutin för det mesta. Då jag hade så fullt upp igår, så tappade jag bort rutinen totalt tydligen...I vilket fall som helst lyckades jag ändå få i mig en halv flaska Petit Chablis, tre cider och en öl. Jag tänkte inte ens att det var så pass mycket (ja, allt är relatvt och det där är mycket för mig). Det sjuka var att jag fick min huvudvärk redan på hemvägen och däckade sedan direkt när jag kom hem, så idag mår jag fint - bara ett lite tungt huvud. Måste bara se till att köpa nya leggins nu, fick gräsfläckar på mina lila igår...

Vet inte vad jag ska göra idag. Har ingenting planerat. Ska smsa föräldrarna nu och se vad de har tänkt ut. Tänkte köpa nya badkläder sen annars kanske. Iår så känner jag faktiskt för att bada!


This shit is Whoa

Ok. Sammanfattar kvällen såhär:

*Galet fina människor
*Gräsfläckar på mina leggins
*Bakfull redan vid tidig hemkomst

Drog hem tidigt. Kände att det var bäst så. Var varken pepp på mer häng, krogen eller fest.

Jag ser verkligen INTE fram emot att vakna imorgon.


Konstig dygnsrytm

Att göra fram till 18.00 idag:

[  ] Tvätta
[  ] Läsa ut "Nya författarskolan"
[  ] Köpa Mc Donalds-frukost
[  ] Följa med och säga hejdå till farbror på Arlanda
[  ] Springa förbi systemet
[  ] Skriva överklagan
[  ] Bidra till diskussion om "Nya författarskolan"
[  ] Skicka in uppsats
[  ] Lämna försenade böcker

Jo juste. En sak glömde jag:

[  ] Sova

Men jag tror inte det får plats?


Michael Jackson har lämnat oss (?)



Flertalet stora nyhetssidor har nu skrivit att Michael Jackson dog till följd av ett hjärtstillestånd i det egna hemmet. Är detta sant har jag inget annat att komma med än vila i frid. Hatten av för denna märkliga karl som betytt så otroligt mycket för modern musik. Genom musiken kommer han alltid att finnas kvar...

Jag kommer alltid att minnas honom som på bilden. Så var hans musik. Precis så för mig.

Bullar ftw!



En kompis var här och vi bakade massor av bullar! Imorgon ska varenda en kalasas upp av hiphop-folk. Bäst!

Propagandafilm deluxe



Såg film idag på Cosmonova. Flodäventyr i Grand Canyon. Handlade mest om hur vattnet hade sinat ut på många ställen i USA. Kort sagt var det en sån där propagandafilm som är menad att hjärntvätta barn för att deras generation ska bli miljökämpar. Därmed var det ju inte så kul att se filmen. För du vet väl hur berättarröster talar till barn? Helt efterblivet. "Första gången man gör någonting kan det vara svårt. Kanske är det också därför man gör det..". Jag var nära att få magsår. Precis som jag är tre sekunder från att få magsår när min familj talar med babyröst till min systerdotter. Jag talar helt normalt till henne bortsett från ett påhittat ord som jag även lärt henne till min systers förtvivlan ("Habbah"). Kommer säkert att uppfattas som evil moster fram till att hon blir tillräckligt gammal att förstå att normala människor inte talar så förutom till saker som de uppfattar har låg IQ exempelvis bebisar, hundar, katter, växter och rullstolsbundna människor som somliga efterblivna människor likställer med grönsaker bara för att kroppen inte kan röra sig. Filmen avslutades förresten med en sån där helgonifierad unge på nio år som lyckats samla ihop pengar till 250 brunnar i Afrika (ja, jävlarna sa Afrika som om det vore ett land). "Kolla hur du kan engagera dig". Nej det tänker jag inte, nu gav ni mig ju ångest deluxe så jag känner mig rätt handlingsförlamad. Jo men klart jag ska engagera mig. I framtiden. Precis som alla andra..Heh.

Utöver det har jag ätit falafel, sagt hejdå till farbror samt åkt för att träna men dörren var låst denna vecka med så åkte tillbaka igen. Snart kommer en vän och vi ska baka bullar för imorgon. Därefter ska jag tvätta, skriva lite skolsaker och sedan möjligen bege mig till föräldrarna sådär sjukligt tidigt på morgonen för att följa med pappa till flygplatsen med farbror.

Imorgon blir det sedan att skicka överklagan (nästan klar), ta en vända förbi systemet, lämna försenade böcker om origami och slutligen hänga i park med massa bekanta och obekanta.

Nu ska jag...göra något. Hej.



Hahaha, så klockrent

Ni vet Sloganizer.net? Nu provade jag att göra en slogan med mitt nick. Alla blev sjukt bra. Prova själv att fylla i "nobody"!

Och ja, jag behövde slösa lite tid på nonsens trots att jag egentligen inte har tid över...


generated by sloganizer.net


Freudiansk kärlek till grönsaker



Det är märkligt det där. Efter att jag slutade äta kött har min smak förändrats. Saker som jag tidigare hade väldigt svårt för har jag nu istället sådär Freudianskt börjat älska. Jag menar, veggosar måste ju gilla typ alla grönsaker...annars är man rätt körd då det är dags att käka ute. Nu äter jag broccolipaj i vilket fall som helst. Mumsade i mig två bitar som mamma gav mig att ta med hem i en plastlåda igår. Asgott.

Halv två kommer pappa och farbror hit. Sen ska vi till Cosmonova och se på film. Ja nu tänker du säkert "I det här vädret?" och ja, i det här vädret. Det var antingen Cosmonova eller turistbåt som gällde. Och jag sa givetvis att förstnämnda lät bäst då det är närmast till mig och jag har en del att göra men att farbror fick bestämma. Så, nu blev det så.

Nu ska jag ta en smygcigg, städa lite hemma och sedan vänta på att pappa ringer.

Spotify tipsade mig om Mr. Lif. Det funkar rätt bra!


Rihanna feat Justin Timberlake - Rehab

Jag gillart!

Mästerflipparn

Jag är en expert på att flippa ur på folk pga saker som somliga definerar som "småsaker". Men hur stora eller små saker är uppfattas ju individuellt; vi tänker ju olika och ser saker och ting från olika perspektiv. Därmed accepterar jag inte när någon försöker förminska något som jag tycker är stort och stämplar mig som konstig. Det tycker jag är att spotta på mig som individ. Visst får du tycka annorlunda, men att säga att du har rätt och jag har fel istället för att försöka se det från min synvinkel gör mig bara mer förbannad.

Möjligen är jag överanalyserande och en aning (mycket) dramatisk i vissa (många) avseenden, vilket delvis kan förklaras genom att se tillbaka på min uppväxt, men det är något jag har accepterat att jag är. Självklart försöker jag att avancera från överanalyserande till enbart analyserande och skära ner på dramatiken, finna balans i det hela. Men att stämpla mig som konstig? Nej, det har ingen rätt att göra. Annorlunda är ordet. Utan någon negativ klang.

Däremot har jag varit sådär hänsynslöst överreagerande och knäpp tidigare. På den nivån att jag inte har lyssnat på hur den andra tänker utan utgått från att enbart jag har rätt och den andra parten är dum i huvudet. Sedan förklarade jag nog aldrig heller hur jag tänkte heller. Träffade på en gammal killkompis som jag var sådan mot för flera år sedan. En väldigt trevlig kille som råkade säga något och sedan göra något som gjorde mig okontrollerat förbannad och sedan dess har vi inte haft någon större kontakt. Vi hälsar och så när vi träffar på varandra, sådär artigt ni vet. Då jag tänkte på hur vi hamnade i varandras "barasägahej"-fack så kände jag mig glad. Inte för att han hamnat i det facket, utan glad över medvetenheten att jag har avancerat. Att jag faktiskt har någolunda kontroll över knäppisen i mig idag.


Sneakertime? Ja?


Solen skiner ute. Och idag ska jag faktiskt gå ut! HAH! Uppsatsen blev ju klar. Överklagan ska jag ordna idag hos föräldrarna (måste kopiera lite saker) samt skicka iväg mina jobbpapper. Boken ska jag läsa ut idag.

Det här känns fint! De svarta shortsen är på och det blå/vit-randiga linnet likaså. Väntar på att mina mackor ska ropa från ugnen bara så de kan göra sällskap med moroten som slukades nyss.

Funderar på om man skulle ta och köpa skor. Rea nu på en del ställen. Caliroots hade ett fint erbjudande att man kunde köpa nu och betala sen den 31 augusti. Det tyckte jag lät bra, för då har jag ju äntligen fått mina jobb-pengar.


Randigt är ju helt galet snyggt. Men jag har ju redan ett par mönstrade,
så det vore kanske bättre med helfärgade?

Olika pumpversioner. Vänstra är mer stilren, men högra är ju lite roligare?

Ok. De första är rätt fula. Eller är det bara inte min stil? Om det är det andra så borde jag kirra dem, för det är bra att förnya sig. Sen har vi blåa skor. Där är det helt klart bara inte min stil...

(Och ja, jag brände mina mackor)

Jag kan inte ignorera det längre



Min pappa och därmed även halva min släkt kommer från Iran, men mer än så har det aldrig varit för mig. Visst har det varit en del iransk kultur och mat, men inte särskilt mycket alls. Pappa får aldrig åka tillbaka dit. Delvis för att han vägrade åka tillbaka dit i början av åttiotalet när militären kallade, delvis för att han konverterat till kristendomen och dessutom varit pastor.

Han åkte alltså precis innan allting förändrades i landet och har aldrig åkt tillbaka. Hans syskon spred sig sedan till ett antal olika länder långt borta, så det har inte fungerat att ha någon regelbunden kontakt på det sättet. Så. Jag har aldrig någonsin känt att jag har någon större koppling till landet mer än min näsa och gigantiska ögon. I perioder har jag velat lära mig tala persiska, men efter att farmor dog ett par år sedan så går det faktiskt att tala med alla genom att använda min knaggliga engelska. Därmed har det bara blivit en tanke. "Någon gång ska jag lära mig, men inte nu". Men där tar det också stopp.

Att någonsin åka till Iran har aldrig  känts särskilt frestande. Visst har jag velat se min fars tidigare så älskade Tehran, men inte på landets villkor. Det står emot allting som jag tror på. Demokrati. Religionsfrihet. Yttrandefrihet. Hur skulle jag någonsin kunna sätta min fot i ett land där mänskliga rättigheter ses förbi?

Vi har aldrig talat om Iran så mycket hemma. Aldrig om situationen där. Vi alla har ju vetat om en del, men inte har någon av oss yttrat ett ord. Det har ju inte hört till våra liv.

Men nu. Ett par dagar sedan kom min farbror på besök. Och sedan han satte sin fot i mina föräldrars hus har jag blivit mer eller mindre tvungen till att hänga med vad som händer. Jag vill bara stänga av och återgå till att vara halvmedveten som innan. Ignorera. Men det går inte.

Det gör sjukt ont bara jag tänker på det. Den verklighet som råder där gör så fruktansvärt ont.

Min farbror, hans fru och hans barn bor där. Vi har ingen kontakt längre, då farbror hamnade lite i kris efter sin pension och far min inte har orkat med någon kontakt sedan dess. Men mina tankar är hos dem.

Hoppas att det blir något bra av hela skiten. Fan.

Tisdagens lista

[X] Äta frukost - Gröt ftw
[  ] Diska
[X] Koka kaffe
[X] Skriva klart uppsats
[  ] Läsa till sidan 100 i boken Nej, helt enkelt
[  ] Äta lunch Blev bara middag
[  ] Skriva halva överklagan
([  ] Transformera mig till en respektabel människa) Bortprioriterat
([  ] Hälsa på hos föräldrarna) Ingen hemma

Slutsats: Jävligt produktiv dag? Heh.

Jag har blivit en fuskare

Insåg att det gick att fuska på min skolas hemsida. Då jag inte hann klart med texten igår, så postade jag den i alla fall men gjorde den osynlig för andra så att jag kunde fortsätta sedan. Skrev klart texten, klistrade in den färdiga versionen och gjorde texten synlig. Det visade sig att den tid och det datum som visas är gårdagens. Så, officiellt ser det ut som om jag faktiskt postade texten i tid.

Ska jag kalla det här omedvetet fusk?

Nej, jag säger som så att det är skolan som gjort en miss i systemet till min fördel.

Light years away



Ibland träffar låtar rakt i hjärtat. MoZellas - Light years away är en sådan. Det kändes som en lättnad att någon annan lyckats sätta ord på det jag kände för ett år sedan. Då känner man sig mindre ensam och konstig.




It's almost like you had it planned
It's like you smiled and shook my hand and said
"Hey, I'm about to screw you over, big time"
And what was I supposed to do?
I was stuck in between you and a hard place
We won't talk about the hard place

But I don't blame you anymore
That's too much pain to store
It left me half dead
Inside my head
And boy, looking back I see
I'm not the girl I used to be
When I lost my mind
It saved my life

It's how you wanted it to be
It's like you played a joke on me
And I lost a friend
In the end
And I think that I cried for days
But now that seems light years away
And I'm never going back
To who I was

Cause I don't blame you anymore
That's too much pain to store
It left me half dead
Inside my head
And boy, looking back I see
I'm not the girl I used to be
When I lost my mind
It saved my life

I think that I cried for days
But now that seems light years away
And I'm never going back
To who I was

Cause I don't blame you anymore
That's too much pain to store
It left me half dead
Inside my head
And boy, looking back I see
I'm not the girl I used to be
When I lost my mind
It saved my life

That life seems like light years away
Light years away
And that life seems like light years away
Light years away

Hello there, food!


Som jag nämnt tidigare har jag massor av saker i kylen. Men idag orkade jag varken med kall mat eller för den delen tillaga någonting. Så, gick till affären och köpte vegetarisk lasagne från Quorn. Den tog fyrtiofem långa minuter att tillaga då jag inte har någon micro (vilken jag har skaffat just för att hindra mig själv från att äta fabrikatmat). Till det två morötter. Visst är det gott men både dyrt och inte lika nyttigt som när man lagar själv. Får skärpa till mig på matlagningsfronten, att snylta på föräldrarna har gjort mig riktigt, riktigt lat...

Estelle till Stockholm jazz 18 juli


Inget utropstecken där inte. Bara ett konstaterande. Jag är faktiskt besviken. Visserligen gillar jag henne. Bland annat hennes "No substitute love". Men istället för Lauryn Hill? Nah. Men kommer jag att gå? Självklart.

Waddapp med era näsor?



Jag har kanske inte mycket till liv. Eller jo det har jag visst. Mitt liv är väldigt innehållsrikt. Men jag gillar ändå att slöa bort en viss kvot av min tid på nonsens. Att studera fjortisar genom bloggar och bilddagboken finner jag som mycket intressant nonsens. Skräckblandad förtjusning, ungefär.

I vilket fall som helst. Något som jag har sett allt mer av närmsta åren är att flickor sätter en svart ifylld cirkel över det området där näsan annars sitter.

Först förstod jag ingenting. Sedan klickade det. Det är ju det här dem strävar efter: Så måste det vara. Fast möjligen en variant som är orange i ansiktet. Ja.

Och ute skiner solen..

Ute är det världens bästa väder. Och jag måste sitta inne och göra viktiga saker. Det suger. Rejält.


Snorig

Jag borde sova. Det gör jag inte. Har gjort massor av onödiga saker istället. Som att ladda upp massvis av halvtaskiga bilder på Facebook. Jag loggar inte ens in på där nu för tiden. Ser ingen riktig poäng i det, så länge jag inte vill få tag på någon. Då är Fejjan jättebra.

Är på väg att bli sjuk. Det vill jag inte. Hällde i mig två alvedon nyss och hoppas att de ska ha någon form av magisk effekt på mig.

Imorgon ska jag bara göra viktiga saker har jag tänkt. Har ställt in fem olika larm på mobilen.

Såhär ser det ut:

[  ] Äta frukost
[  ] Diska
[  ] Koka kaffe
[  ] Skriva klart uppsats
[  ] Läsa till sidan 100 i boken
[  ] Äta lunch
[  ] Skriva halva överklagan
([  ] Transformera mig till en respektabel människa)
([  ] Hälsa på hos föräldrarna)

Nu sova.


Oflyt

Det gick inget vidare att skriva. För jag insåg att jag missuppfattat uppgiften en aning och blev tvungen att skriva om allt. Eller, nästan allt. Så jag får skriva klart imorgon, för nu är jag för seg. Tror jag är på väg att bli sjuk, för det ömmar i kroppen och min näsa rinner. Irriterande. Uppgiften blir alltså försenad. Inte bra alls.

Jag fick bra kritik på min första uppgift i alla fall idag. Det gjorde mig lite glad.

Måndag

Sitter och skriver filar på dialogen nu. Den känns inte allt för bra, men jag har trots allt..öööh..lite mer än två timmar på mig? Så otroligt mycket svårare med skrivarkursen än vad jag trodde att den skulle vara. Det handlar inte längre om att bara vomitera texter okontrollerat som jag vanligtvis brukar göra, utan nu finns det ramar. Ramar som förhindrar en att skriva precis det man känner för samtidigt som det är lite för fritt. Vet inte hur jag ska förklara det riktigt. Äh.

På vägen hem från en snabb visit hos mina föräldrar så började en kille från Ghana att prata med mig. Det slutade med att jag tog hans nummer då han sa sig vara ute efter vänner i Stockholm. Men nu i efterhand känner jag att jag nog inte kommer att nyttja det numret. Inte så att han var otrevlig eller så. Absolut inte. Mycket trevlig, social kille. Men då han frågade om jag hade pojkvän och sa att jag var vacker X-antal gånger så fick jag vibbar av att han stötte på mig. Frågan är hur ska man veta om det var så eller inte? Jag menar, hur vet jag om hur det fungerar socialt i hans hemland. Kanske är man mer frispråkig där än här? Krångligt det där. Har ju absolut inget emot nya vänner, men att dejta ligger inte på tapeten just nu.


Kändes märkligt att gå runt med håriga ben idag. Jag vågade knappt se på människor i rädsla för att se äcklade blickar. Av någon anledning är ju kvinnlig kroppsbehåring inte sett som något naturligt, trots att det är lika naturligt som manlig kroppsbehåring.


Nu ska jag återgå till skrivandet.

Juste. En sak till vill ja ha sagt. Det är sjukt äckligt med människor som filar naglarna på tåg. Riktigt äckligt. Var tror sådana människor att nagelresterna hamnar i ett åkande tåg? I luften! Ska jag behöva andas in andra människors nagelrester? Fy satan vad skabbigt det är. Tack och lov slipper man "hostarna/nysarna" nu för det mesta i alla fall. Dvs människor som inte fattar att hålla för när  de hostar/nyser och tycker att det är okej att bara hosta/nysa rakt ut för att sprida små snor/salivpartiklar över alla som står/sitter nära. Uäääh.


Jag trodde det var tisdag.

Mitt huvud är helt tomt. Idag måste jag lägga upp en text på min distansutbildnings hemsida. Jag har fått instruktioner, men det är så fritt att jag inte kan komma på hur jag ska skriva. Läste två andra personers texter, men dem inspirerade ingenting alls. Måste läsa ut en bok också snarast. "Nya författarskolan". Jag har läst ungefär en tredjedel och måste hinna bidra till diskussionen om den nu den här veckan.

Sen är det ju den där förbannade överklagan. Onsdag är min absoluta deadline. Har skrivit det med röd penna i min imaginära kalender.

Sedan måste jag också söka lite fler utbildningar.

Undrar var jag hamnar i höst?

Nu ska jag smita iväg med mina feministhåriga ben till föräldrarna för att äta middag.


Oh, denna natt



Jag stryker det där igår om att jag ska lära mig att säga dra åt helvete på minst fem olika språk inklusive teckenspråk. Onödigt. Vi glömmer det, okej? Beslutade mig för att inte vara ledsen och sur längre för det den där killen sa igår natt. Det som han nämnde har jag lite komplex för, men han tyckte att det som jag har komplex för är fint och ville ge mig en komplimang. Jag får helt enkelt acceptera att han är lite knasig, så allt är okej nu. På torsdag ska han hjälpa mig med att baka bullar till och med, fast han inte är någon bullfanatiker.

Igår var en fin dag. Var med föräldrarna, bror och farbror. Vi kollade in Kungliga slottets representantvåningar. En sån där guidad tur till och med. Förvånansvärt nog så fann jag det hela väldigt intressant. Lite kul att slottet som brann ner inte ansågs särskilt vackert då, utan snarare omodernt och tråkigt. Barockstilen var tydligen inne då och det tidigare slottet, som sett ut som ett sagoslott, var mer renässans och ansågs som bakåtsträvande arkitekturmässigt.

Har lyssnat på Etienne de Crécy, Satoshi Tomiie, Louis Armstrong och Janis Joplin bland annat ikväll/inatt. Ganska bäst.

Idag har jag mycket att göra, så ska nog se till att sova snart. Jag mår rätt fantastiskt just nu trots allt som händer.

Hade en konversation med en vän och har bestämt mig för att försöka sluta vara så arg på en person som sårat mig ganska rejält ett år sedan. "Försoning" nämnde han. Då kanske jag slutar känna som om all kraft rinner ur mig och blir till ilska varje gång personen ifråga kommer på tal. Jag vill inte slösa min kraft på att vara arg. Min metod att förtränga dess existens har inte riktigt fungerat, för när dess existens har blivit uppenbar har alla negativa känslor kommit tillbaka. Även om det aldrig har handlat om någon konstant ilska, så har den varit kontinuerlig. Du hör ju själv att det inte låter hälsosamt. Får se hur jag lyckas med det...

Nu sova.

Kvällen sammanfattad



Hittade en sak till ikväll att skriva upp på min lista "Att göra i sommar".

[  ] Lära mig att säga "Dra åt helvete" på minst fem slagkraftiga språk inkl. teckenspråk


I övrigt hade jag en väldigt fin dag hos mina föräldrar. Farbror, bror samt syster+man+dotter var där också. Familj är det bästa som finns. Faktiskt.
 
Idioter som kommenterar hur man pratar är motsatsen.

Midsommar

Igår kom föräldrarna och farbror på midsommarlunch, såg på min konst och pratade massor. Det var väldigt trevligt med gäster, det är ganska tyst här annars. Jag gillar visserligen när det är tyst, men det får ju inte vara så hela tiden. Därefter åkte vi till Bergianska trädgården för att promenera runt lite. Mamma insisterade på att vi skulle ta bilden dit trots att det tar maximum fem minuter att vandra dit från mitt hem... Otroligt mysigt. Visst regnade det lite, men vi alla hade paraplyn! Senare skjutsade de hem mig. Jag skickade iväg min uppsats, såg över lite annat skolkrafs, andades ut lite och sedan begav jag mig hem till föräldrarna. Där hängde jag ett par timmar; umgicks, åt mat och onyttigheteroch såg på Gladiator. Sen åkte jag hem och den färden väntar jag lite med.

Mitt kylskåp är inte bara fullt nu. Det är fyllt till bristningsgränsen! Så mycket mat drog de med sig igår!



















Got time to talk? NO!

På perrongen vid tunnelbanestationen igår började plötsligt en kille gå vid sidan om mig. Jag hade innan jag kommit nära sett honom hänga med sina kompisar, men när jag gick förbi så lämnade han sällskapet för att försöka prata med mig. Inget fel på honom, egentligen. Rödhårig, engelsktalande kille, med största sannolikhet en aning berusad men genuint trevligt. Men just då hade jag ingen som helst lust. Ville vara ifred och läsa min bok. Tyck att jag är ett as eller svintråkig, men jag går alltid på känsla. Så..såhär blev min reaktion.

"You've got time to talk?"
"No"

Där hade de flesta lämnat en ifred. Men den här killen fortsatte försöka. Han konstaterade att jag är på första sidan, att han fortfarande stod där och gjorde det helt omöjligt för mig att börja läsa. Försök själv att läsa när någon stirrar på dig. Så han ifrågasatte min ovilja att prata.

"Why?"
"Why should I?"
"Why not?....OK, I can give you some reasons"
"Well, ok?"
"One: It's good to meet new people.."
"Well, I meet new people all the time anyways!?
""Did you have a bad day or something?
"No, I just don't wanna talk to you" 
"Why?"
"I rather like to read?"


Efter det försökte han ett litet tag till innan han fick ge upp och lämna mig ifred. Efter det ångrade jag nästan mitt agerande. Hans envishet tycker jag var beundransvärd och han borde fått kredd för den..


Tom.

Det var med om något ikväll som fick mig att ifrågasätta vem jag är. På riktigt. Inget löjligt tonårstjafs som "Vad gör jag här?  eller "Vad vill jag?", utan något mycket större än så. En upplevelse som fick mig att hamna i totalt chocktillstånd och jag har i skrivandets stund fortfarande inte kommit ur det.

Jag återkommer troligen imorgon. Då kanske jag berättar också. Nu vet jag inte vad jag ska göra, så jag ska sova. Det är nog den bästa lösningen just nu.

God natt.

Svensk politik i Facebook-version!

Har du svårt att förstå politik? Checka in bilden nedan så förstår du precis!
(Bild tagen härifrån)

Hej midsommar

Det är midsommar. Rätt värdelöst, tycker jag. Då jag är av typen första-generation-svensk så har jag inte blivit uppvuxen med typiska svenska högtider och traditioner. Jul och påsk är exempel på sådant som firas medan midsommar och kräftskivor faller bort. Syster min har hookat en man från en typisk svensk familj, lite sneaky sådär, så hon firar både det ena och det andra sedan lite mer än ett år tillbaka.

Förra året så firade jag midsommar hos hennes svärföräldrar, kanske det första riktiga firandet någonsin. Det var faktiskt väldigt trevligt, trots att jag inte drack mig redlös eller proppade i mig sill som jag hört att man ska göra. Men jag dansade lite, lite runt den där fallosymbolen och åt potatissallad. Och var omgiven av familj och släkt. Eller, systers ingifta familj och släkt, men den får hon dela med sig av. Jag menar, vår iranska släkt bor ju i världens alla hörn och den finska..ja, den bor ju kvar där mitt i landet där man pratar med jättelånga ord. Så, syster har ingen rätt att vara snål. Finländarna firar förresten också midsommar, men de tänder brasor då. Lite efterblivet sådär, det gör ju svenskarna på Valborg? I år så blev firandet med dem i vilket fall som helst uppskjutet en vecka, så vi ska dit nästa helg så jag får tralla runt fallosymbolen, äta mer potatissallad och snylta på släkt.

Idag är det faktiskt jag som ska stå för firandet. Eller, jag står för min lägenhet som är rätt mörk då glödlamporna gick sönder när säkringen gav upp ett par dagar sedan och mamma, pappa och farbror (som är på långväga besök från Kanada) kommer med all mat. Jag funderar på om jag ska snickra ihop en fallosymbol lite snabbt och ställa på bordet, som jag gjorde två år sedan. Då firades midsommar med pizza på närliggande pizzeria med syskonen, då föräldrarna var borta i staterna...

Nu måste jag snabbröka två cigg(jag tjuvröker sedan fyra år tillbaka, heh), duscha och göra mig i ordning. Klockan ett är deadline. Måste diska.

Bloggar jag läser just nu

1. Hanna Fridén
- Tankvärda texter om fördomar och könsroller blandas med tarmproblem och festbilder. Tuff blandning av smart och bisarrt.
 
2. 7th heaven - get blessed or die tryin'
- Galet smarta, raka och roliga texter skriven med en sådan makalöst inkorrekta talspråkssvenska att den blir korrekt.

3 Vänner och bekantas bloggar. Ingen nämnd, ingen glömd


Jag vill ha en Woolie-kille!


Fick en  länk av en  kompis till oddee där det stod om åtta knasiga fetisher. Bland annat om så kallade "woolies"; människor som är besatta av yllekläder.

Jag fick direkt tre tankar:

1. Hur klarar dem av sommaren? Bor alla i kalla länder?
2. Har de yllekläder som inte sticks?
3. Om de har snällt ylle som inte sticks; var kan jag haffa en mysig woolie-kille här i Stockholm nästa vinter?

Misslyckanden finns inte, faktiskt

"Misslyckande" finns inte i mitt vokabulär längre. Allt som finns är "nya erfarenheter".

För bara ett år sedan hade jag aldrig kunnat se det så.

Det skrämmer mig lite att jag inte känner av någon ångestklump i magen. Inte för att jag saknar den, men ändå.


Dagen vände tvärt

Jag var så glad idag. Nyss vände det hela.

J hade varit förbi för att se min lägenhet och män var huvudämnet. Jag lyssnade mest då jag inte hade någon eller några att tala om egentligen. Nu kanske du undrar hur det går för mig på killfronten och då svarar jag att jag har sagt upp kontraktet för den fronten i mitt liv. Något nytt kontrakt är inte aktuellt. I vilket fall som helst hade jag väldigt trevligt. Vi delade på en Ica-pizza, åt bullar och drack peppaermintste medan regnet föll ner utanför. Hade velat umgås lite längre, men jag var tvungen att ge mig av till träningen.

När J hade gått så kollade jag snabbt om jag fått några kommentarer på texten jag skrivit. Jag hade fått flest kommentarer av alla och alla var positiva. Jättefina. Blev lite glad då jag inte alls hade varit nöjd med texten ifråga. Tydligen var den bättre än vad jag hade trott?

Sedan bar det av till träningen. När jag stängde dörren bakom mig kände jag mig otroligt glad över att bo i en så fin lägenhet. Allting var städat och fixat och jättefint. Kom att tänka på överklagan och tänkte att den kunde jag fixa när jag kom hem.

Det blev ingen träning då dörren visade sig vara låst. Det fungerade inte att slå in koden. Då jag inte hade nummer till någon träningskamrat (jag är sämst i världen på att ta andras nummer) så var det bara att åka hemåt igen.

Kom hem, böt till vanliga kläder och gick sedan till affären. Köpte massor med godis så att jag skulle ha något att mumsa på när jag skrev respons på mina kurskamraters texter.

Där kom tanken att jag skulle gå in på arkitektprovets hemsida och se om det var klart. Det var det. Bredvid mitt provs namn stod det "ej rang". Ingen arkitektur för mig i höst alltså. De sex bokstäverna kändes som en rak höger och jag började böla. Som en liten unge.  Det gjorde jag i en halvtimme innan jag tog mig i kragen.

Så. Ikväll ska jag börja göra upp nya planer för hösten. Får se hur det går. Först ska jag ge respons på mina kurskamraters texter och ge mig in i diskussionen om respons. Hoppas på att det inte ska ta hela kvällen, för det orkar jag inte med just nu.

Vad ska jag säga? Livet går vidare. Så enkelt är det.

Bla bla bla...

Klockan är lite innan ett. Jag äter chips och ska snart trycka i mig en bulle också (mamma gjorde speciella bullar till mig med jättemycket pärlsocker på!) . Det går faktiskt att unna sig sådant nu för tiden - träna är guld!

Imorgon ska jag:

[  ] Sluta skjuta upp överklagan
[  ] Diska
[  ] Logga in på distanskursens sida och ge respons samt skriva åsikt om respons
[  ] Visa J min lägenhet och bjussa på fika
[  ] Springa runt och fotografera med J
[  ] Träna (om mina sega tränarkompisar behagar att dyka upp?)
[  ] Umgås med familj och farbror

Får se hur allt går...

Thinkin' 'bout aliens

Jag:

jag har krystat fram en text idag

på 2989 tecken

det gjorde ont


J:

najs!


Jag:

som det kändes psykiskt, måste det kännas fysiskt att krysta fram en missbildad alienunge


J:

.....


Jag är en klant klant klant..

Ok. NU såg jag att min uppsats skulle ha varit upplagd för respons två dagar sedan. Damn it. DAMN IT! Jag får helt enkelt lägga upp den idag och hoppas på att det inte spelar allt för stor roll...

Om jag lyckas med det ens, Mitt huvud är faktiskt helt tomt just nu.

Sol och krokiga träd





Åkte hem till föräldrarna igår för att träffa min ena farbror som är på besök från andra sidan av det blå. Han kallar mig fortfarande gaggaliguggu som får nio år sedan då vi sågs sist.

Solen log över Universitetet och de gamla, krokiga äppelträden tycktes sucka när jag svepte förbi.

Mys


När jag kom hem och tände taklampan så blev det alldeles mörkt. Det visade sig att proppen hade gått. Först blev jag sur; inget tv-tittande eller pysslande ikväll alltså. Sen tände jag levande ljus och plötsligt kändes det inte så fel längre...Myspys!









Godaste glassen!...

0-7e67304137af225782cb6484755729e8.png

Godaste glassen! Nu vet ni.


Stabilt

1. Klockan är tjugo i fyra. Jag natt-tvättar.
2. Jag är förbannad och ledsen över en gammal grej. Vilket ledde till nästa grej som är en...
3. ...fighting session i badrummet. Övade nyss på att slå på mig själv i spegeln, vilket resulterade att jag bitchslappade väggen med fingertopparna med en sådan kraft att de nu har domnat bort. Tackar mina fem år med karate för kraften. Tackar ett par års frånvaro för att min kontroll inte är den bästa längre.
4. Jag har många saker att göra imorgon. Ändå är jag vaken fortfarande.


Jag sammanfattar det hela som stabilt läge.


Dagens lista

Jag tror faktiskt att jag ska natt-tvätta trots allt. Eller?

[X] Skjuta upp överklagan
[X] Handla mat
[  ] Trolla fram gröt   Keso och banan passade bättre. Eller, jag slapp diska min lilla kastrull. Lat? Ja!
[X] Träna - 11 km/h i tio minuter med variation från 1-6 i lutning + styrketräning
[X] Duscha
[  ] Diska Nej, jag orkade inte.
[/] Städa
[/] Förvandla mig till en respektabel människa ytligt sett
[X] Fika med trevlig flicka
[X] Fika med trevlig pojke (allt för jämställdhetens skull, du vet?)
[  ] Natt-tvätta

Black coffee x 2

Fin dag idag.

Först en kaffe med fina J. Talade om både det ena och det andra...

...sen en kaffe med tecknarkompisen. Precis vad jag behövde!

På väg...

0-3530f2ad22de24244b156540c7a61ca9.png

På väg hemåt. Kom på att jag knappt käkat idag. Smart.


Jag är...

0-2549cd6dcd1f2451215060ea57f521ee.png

Jag är sen. Idag är jag ur rytmen helt enkelt. Damn it. På väg nu iaf. Bättre sent än aldrig? Heh.


Hallå, var försvann min impulsivitet?

Läste tidigare det här som coolsöta Aye skrev i sin blogg. Bara sådär ger hon sig iväg med två vänner till Göteborg. Det fick mig att börja fundera på vad som hände med min egen impulsivitet.

Antar att den nådde sitt klimax under den där året efter gymnasiet då jag i stort sett hade nästan ingen sysselsättning som inte var flexibel (arbetade som lärare för elever med koncentrationssvårigheter på 50%, pluggade Kemi, Fysik och Matte på Komvux samt läste upp Samhälle på egen hand). Då var många dagar näst intill oskrivna och jag kunde forma dem som jag ville. Sommaren som kom därefter var helt fri; jag jobbade inte, bodde hos föräldrarna och gjorde precis det jag kände för. Den sommaren tog min impulsivitet sin sista suck.  När jag läste det där hon skrev, saknade jag den tiden.

Min situation idag ser helt annorlunda ut. Just nu sommarpluggar jag på heltid, mest för att få pengar så jag kan betala min hyra. Efter det så börjar jag jobba och jobbar fram till sommarens slut. Pengar försvinner till hyra, mat och andra nödvändigheter. Jag lånar även från mina föräldrar under hela sommaren och för att betala tillbaka försvinner större delen av den lön jag kommer att få. Visst kan jag åka iväg någonstans, men då är det något jag måste planera i förtid så jag hinner med skolan.

Det som räddar mig från att bli deprimerad är frågorna:

Gillar jag mitt liv? Mår jag bra?

För svaret på frågorna är ja. Jag vill faktiskt inte vara någon annanstans än där jag är just nu.


Updatering av dagens lista

[X] Skjuta upp överklagan
[X] Handla mat
[  ] Trolla fram gröt   Keso och banan passade bättre. Eller, jag slapp diska min lilla kastrull. Lat? Ja!
[X] Träna - 11 km/h i tio minuter med variation från 1-6 i lutning + styrketräning
[  ] Duscha
[  ] Diska
[  ] Städa
[  ] Förvandla mig till en respektabel människa ytligt sett
[  ] Fika med trevlig flicka
[  ] Fika med trevlig pojke (allt för jämställdhetens skull, du vet?)
[  ] Natt-tvätta

Äta, in i dusch, bli respektabel människa och sedan dra till Medis för att träffa finaste J. WIE!

Äh...Mañana, mañana?

Jag känner att jag inte har någon energi alls till att skriva min överklagan idag. Så jag har nu precis beslutat mig för att göra det förbjudna och skjuta upp den saken till imorgon. Har istället bokat upp mig på två fikor idag så jag får alstra lite energi som jag kan använda till allt jobbigt. När jag lägger upp det så, låter det väl nästan okej ändå?

Nu ska jag iväg till affären och köpa mjölk till min gröt samt lite gröna ting.

Så idag på scemat

[X] Skjuta upp överklagan
[  ] Handla mat
[  ] Trolla fram gröt
[  ] Träna
[  ] Diska
[  ] Städa
[  ] Förvandla mig till en respektabel människa ytligt sett
[  ] Fika med trevlig flicka
[  ] Fika med trevlig pojke (allt för jämställdhetens skull, du vet?)
[  ] Natt-tvätta

En lista innan sömnriket

Jag vet att om jag lägger mig i sängen så somnar jag som alltid inom någon minut, men jag har så mycket i tankarna just nu så har låtit sängen få vara i fred tills nu.

Har fastnat vid det där med listor. När jag skrivit en lista känns det som om jag har bättre kontroll över mitt liv. Bättre översikt på något sätt.

Så. Ska skriva en lista nu av saker som måste göras. Sedan ge mig hän för sömnen och lämna alla tankar på hyllan tills imorgon.

Slumdog Millionare var faktiskt fantastisk



Ju lägre förväntningar man har, desto bättre brukar saker och ting upplevas. Det gäller det mesta här i livet. På söndagkvällen så bjöd min pappa mig på bio, den väldigt upplyfta filmen Slumdog Millionare. När jag var i Göteborg under filmfestivalen så fanns även denna på programet. Två av tre visningar var slutsålda när jag och min vän skulle boka biljetter till festivalen. Den tillgängliga visningen passade inte så bra tidsmässigt, så vi struntade i den. När jag läste om den så verkade den inte så intressant handlingsmässigt. Hakade upp mig på att det skulle vara någon form av kärlekshistoria och kände att den inte verkade så intressant ändå - trots alla hyllningar. Men efteråt, speciellt efter att den gick upp på biograferna, så har den hyllats otroligt mycket. I samband med alla hyllningar så förändrades tankarna om den och när jag då skulle se den idag var förväntningarna stora.

Det visade sig att jag inte alls blev besviken. Den är ett mästerverk. Handlingen var löjlig, men det var inte handlingen i sig som var det viktiga utan skildringen av människorna, landet och omgivningen. En av det bästa filmer jag sett iår. Det gjorde mig lite lycklig. Filmen var kärlek för både hjärtat och alla sinnen.


Grym tidning.

2b53a7b9f207d11b954ad8ef367da489.png

Grym tidning. Trist att den läggs ner. Till hösten blir det att engagera sig i RKUF på riktigt. Har skjutit på det för länge...


Är nu...

0-11df32d72800d06f333cf6e068958f28.png

Är nu på väg hem till föräldrarna. Skulle egentligen ha åkt vid tolv, men jag somnade om och vaknade med en nerdregglad kudde. Såg att J hade ställt in, vilket nog var lika bra med tanke på vädret. En bekant från Gbg är tydligen på besök i stan, men självklart är en så trevlig karl upptagen. Väldigt trist. Känner mig lite dum som inte hörde av mig om att ses förra helgen, men jag kände inte att jag hade tid: jag hann knappt sätta ner foten innan det var dags att åka hem. Det känns verkligen i luften idag att det är söndag...Jag brukar gilla söndagar, men idag känns dagen segare än vanligt.


Whiskey ftw


Min nygjorda varma choklad, valnötter och bröd tar sakta men säkert bort eftersmaken av whiskey. Kvällen slutade där borta i Lidingö med ett whiskeyglas i handen med ett litet men otroligt trevligt sällskap, lyssnandes på Infected Mushrooms. J skulle dit för att säga hej till en vän, men blev sedan kvar där och bjöd in mig. Ville absolut träffa henne och samtidigt gratta på hennes födelsedag, så fick lov att släpa mig bort dit i regnet.

Köpte ett par folköl som nu står orörda i min kyl. Meningen var att jag skulle ha druckit dem då jag hatar att snylta på andras dricka, men det kändes inte som om jag snyltade så jag tackade och tog emot. Det var en trevlig kväll, även om det märktes att J upplevde återseendet av Sverige som aningen bittert och utbrast "jag vill dö" ett par gånger. Hoppas hon känner annorlunda när solen återkommer...och att det inte dröjer allt för länge innan den gör det.

Det blev en realtivt kort visit, innan det var tid att dra sig hemåt. Jag, J och en tjej till tog taxi till Stureplan för att sedan gå skilda vägar. J fick sedan låna mitt paraply hennes födelsedag till ära då jag själv tycker om regn så länge jag inte behöver bry mig om hur jag ser ut.

Kändes konstigt att ses igen. Som om det har gått en evighet, men samtidigt ingen tid alls. Svårt att förklara. Men galet kul att ses igen, i vilket fall som helst.

Imorgon ska jag äta lunch med familjen och systers familj troligen, sedan blir det att träffa J igen och dra runt på stan...så det är nog dags att sova.

Natti.



 


Millencolin <3

Om en timme ungefär ska jag dra till staden. Så fick för mig att städa medan jag väntar på att tiden ska gå, Slog igång Spotify och sökte på Millencolin. Den här gången fanns det inte bara en låt som det fanns i början, nu fanns det massor!

Vet ni hur lycklig jag blev nu? Det här förgyllde min kväll och med största sannolikhet många fler!



Hello J!

Nu sitter jag och väntar ivrigt på att min favorit J ska höra av sig. Galet fin människa! Vi får se vart det bär av ikväll, men knappast det mest röjiga stället då vi har så mycket att ta igen...

RING RING RING RING! KOMIGENDÅVA!

Galet bra av Organismen



Det här är lite tufft. Min egen syster tipsade mig om Organismen - Tomma ord. Jag menar, min syster är så anti-hiphop som det går. Hon har gömt och förträngt Petters plattor samt den Tupacplatta hon har i sin ägo och diggar bara till Scooter och E-type, ungefär. Men hon och hennes man hade lyssnat på radion då låten dykt upp. Maken hade då utbrast: "Det där låter ju som en riktig låt! Den borde vi tipsa till ********!". Och han är den som bara lyssnar på systers musik samt trance och techno.

Så, lyssnade på den nyss och det känns helt sjukt att säga att jag faktiskt också tycker om den. Genom Organismen så möts våra musiksmaker som annars är så otroligt skilda. Hon har varit otroligt mycket emot att jag spelar hiphop, men det här är något som hon tycker är okej. Så nu kanske jag kan lära hennes dotter, snart döttrar, att inte bara skråla och digga till Scooter utan även få dem att få hjärta för hiphop utan att min syster klagar...

Det här diggas som tusan!

Organismens blogg!

Här kan du ladda ner/lyssna!

Hanna Friden...

0-656ec4ba0b22e9ac5815e79e2e364de2.png

Hanna Friden skrev igår någonting om att hon skulle vara luden. Löjligt. Då är väl jag en gorilla! Så här ser det exempelvis ut runt min navel. Nu ska jag sova innan jag kommer på fler konstigheter.


Sista sekunden



Jag hade slarvat med att logga in på min sommarkurs hemsida då jag den här veckan har haft så sjukt mycket annat i tankarna. Såg då klockan åtta att den första uppgiften skulle vara inlämnad senast innan tolvslaget. Klockan halvt tio hade jag skrivit klart hela texten - plus trehundra tecken. En och en halvtimme senare var texten avkortad och klar. Tio minuter till midnatt såg jag ett fel, men hann att rätta till det. Ibland överträffar jag mig själv. Förstår faktiskt inte hur jag hann då texten dessutom blev helt okej. Känns lite nervigt inför att få kritik av mina lärare, men det är gjort i alla fall!

Min fina vän J har anlänt från andra sidan jordklotet. Det känns märkligt. Hon har varit borta i två år. Hur mycket har hon förändrats? Hur mycket har jag förändrats? Det enda jag vet är att jag har saknat henne galet mycket och hoppas att vi ses närmsta dagarna så jag får krama sönder.

Nu ska jag hem till föräldrarna för att sova där istället. Imorgon kommer bror på besök, så vill vara där då han kommer vid lunch och jag är världsbäst på att försova mig. Syster kommer också med sin ofödde flicka och dotter. Känns fantastiskt kul. Jag älskar min familj. Vad vore jag utan dem?

Nu känns livet bra. Vi hörs snart igen tror jag.


Trött på döda växter?


Jag älskar liljor. Men sådana överlever inte i kruka särskilt bra hos någon som dödar växter på löpande band och köper man klippta så dör de snart. Så. Idag gjorde jag origamililjor som nu står ligger i en prydnadsskål på mitt bord! Tyvärr hade jag inte det ultimata pappret hemma så formen blev inte den bästa på dem, men färgerna känns helt rätt! Visst? Ska köpa blompinnar sen och göra en hel bukett i olika färger. Kanske köra på en bukett i pastellfärger...?









En kärleksattack på svensk hiphop!

0-54b7a2e92936f4d185fcc03610d42dad.png

Du har väl inte missat? Sista En kärleksattack på svensk hiphop innan sommaruppehållet med den coola Ametist som programledare. Det här gillar vi, så ratta in 93,8 SR Metropol NU!


Dags att...

0-27ec2f832b1c996ebdd84afbcb19f0d1.png

Dags att röra på sig efter en veckas paus! Yey!


Datagympa!

Jag såg den här bilden på DNs hemsida och kom på en riktigt smart idé. Kan vi inte starta upp datagympa? Alla skaffar var sitt gigantiskt tangentbord som man sedan varierar i höjd och tröghet på tangenterna för att få ut olika typer av träning. Så kan alla datanörda samtidigt som de tränar. Visst? Ibland är jag så smart att jag skrämmer mig själv!

Beyonce är ju rätt bra ändå..


(Ännu en snabbteckning/skiss. Nu i blyerts som är helvetet på jorden. Kladdigt och värdelöst. Blä.[RM -09])


Jag har tyckt att Beyonce är skitjobbig. Att hon skrek som en idiot genom alla låtar. Jag har sagt det till många vänner som har tyckt att jag är konstig, men jag har stått fast vid det.

Sen fick jag höra "If I were a boy". Låten var ju töntig, men hennes röst lät inte som förr på något sätt. Wailandet var plötsligt nedtonat. Så, i smyg har jag njutit när den letat sig  ut genom radion. Men när "Halo" började spelas så glömde jag att jag någonsin tyckt att hon är jobbig. Började lyssna på hennes senaste album på Spotify och till min förvåning: det var ju mestadels bra! Jag älskar hennes röst  i Broken-hearted girl. Fantastisk.


Hyfsat?

Hur klarar han det där?


Såhär gick listan idag:

[X] Boka ny tvättid
[X] Kolla posten
[  ] Slänga sopor Glömde helt enkelt
[X] Packa träningskläder
[/] Städa
[  ] Diska Var för lat
[X] Sortera tvätt efter färger
[/] Se över överklagan till SSCO
[/ ] Hälsa på föräldrarna
[  ] Träna (breaking) Ingen var där..
[ /] Skriva

Nu ska jag gå och förgifta mina lungor innan jag sover. I smyg, då jag är kvar hos föräldrarna och smyger med det i deras närhet (ja, jag vet att de vet att jag röker och de vet att jag vet att de vet..osv men det är så ändå). Det är en del jag ska hinna med imorgon och vill vara utvilad då jag ska vakna tidigt.

Natti.

When life gives you lemons; make lemonade!



Just nu känns det som världen jävlas med mig. Skrev jag inte igår att jag behövde något positivt för att neutralisera läget? Självklart händer det omvända! Idag kollade jag upp på SSSB's hemsida och tydligen var inte min konstutbildning SSCO ansluten, så nu måste jag överklaga för att inte behöva ta mitt pick och pack och flytta i slutet av augusti. Det känns inte alls kul. Den här gången är det inte jag som har gjort något fel, tvärtom; jag har gjort allt som står i min makt
för att allting skulle gå rätt till vid flytten. Så nu måste jag ge mig in i att hantera byråkratiska ting för att försöka ordna upp det här...Visserligen är det möjligt att jag kommer att flytta från Stockholm i höst, men blir jag kvar vill jag bo kvar. Jag menar, efter nio månader har det faktiskt blivit mitt hem.

När jag läste det här brast det för mig och jag började läcka från ögonen som en snorunge. Efter en timme eller så vände det hela. Och nu sitter jag och fnissar för mig själv. Jag får helt enkelt göra det bästa av att världen jävlas och i det här fallet är det bara att skratta.

Nu ska jag fixa lite till hemma. Köpa godis också tror jag. Allt kommer fixa sig! Jag menar, så länge man kan se humor och/eller ljus i det mörka kan man ta sig igenom allt!

[X] Boka ny tvättid
[X] Kolla posten
[  ] Slänga sopor
[X] Packa träningskläder
[/] Städa
[  ] Diska
[X] Sortera tvätt efter färger
[/] Se över överklagan till SSCO
[  ] Hälsa på föräldrarna
[  ] Träna (breaking)
[  ] Skriva



Skriva, skriva, skriva

Det blir sommarplugg för mig iår. Känns otroligt bra. Kollade posten och där låg mina böcker!  Tänkte börja med "Om konsten att läsa och skriva" då den är behagligt tunn och sen lär det gå av bara farten!

Dags att ta sig i kragen

Jag har inte orkat gör något vettigt idag hittills, så det känns som om det är dags nu!

På schemat idag:

[  ] Boka ny tvättid
[  ] Kolla posten
[  ] Slänga sopor
[  ] Packa träningskläder
[  ] Städa
[  ] Diska
[  ] Sortera tvätt efter färger
[  ] Se över överklagan till SSCO
[  ] Hälsa på föräldrarna
[  ] Träna (breaking)

Lauryn Hill ställer in...


(Bild: Spontanteckning med random svart penna på kuvertpapper, RM -09)

Nu är jag lite ledsen. Lauryn Hill har ställt in sin Europaturne. Det innebär alltså att hon inte kommer till Stockholm Jazz Festival den 18 juli. Visserligen har jag sett henne två gånger tidigare; en gång solo och en gång med "The Fugees", men hon är för tusan kvinnan som fick mig att tycka om hiphop med sin fantastiska platta The miseducation of.. för galet många år sedan. Det är nog en av mina absoluta favoritplattor jag någonsin lyssnat på, jag älskar den fortfarande lika mycket. Unplugged, platta nummer två, har en helt annan karaktär, men jag älskar den med.

Det står på jazzfestivalens hemsida att de ska försöka hitta en värdig ersättare. Eh, ja... Lycka till? För mig kan ingen vara en värdig ersättare för Lauryn Hill i ala fall, så jag väntar nu på att det ska komma fram vem eller vilka det blir...

Parasit på psyket


Det är mycket som rör sig inuti mig just nu. Ovissheten och en negativ laddning har etsat sig fast som en parasit i mitt psyke. Jag försöker att tänka positivt, försöker hoppas, men parasiten tar all min energi och kväver mig. Gör allt för att få den att ta bort sina klor, men då borrar den i klorna djupare och väser att den har övertaget. Och jag kan inte dra bort den, jag når inte att greppa. Om det bara fick komma något positivt och stort snart så situationen kunde neutraliseras och dimman fick lättna så skulle allt bli bra. Men det ser ut att dröja och jag kan inget annat än vänta...




(Bild: Kopparsnitt tryckt på papper., RM -09)



[Bilder] Helgen i Göteborg

Som ni vet så var jag i Göteborg i helgen. Tänkte slänga upp en lista med det som jag tyckte bäst om:

1. STADENS SJÄL OCH HJÄRTA

Göteborg har en helt annan känsla och rytm än Stockholm. Om vi tänker att Stockholm är som en hysteriskt dunkande technolåt, så är Göteborg mer av en gungande folkpoplåt. Som det Göteborgsbandet The Padinton Orchestra sjöng i "Stressed up life" om Stockholm: "Stressed up life really taking me down, there's no room for me in this town". Så känner jag rätt ofta här. I Göteborg kände jag inte så alls.

None
Skyltarna ler i Göteborg!
None
Dagtid...

...och nattetid,



2. GÖTEBORGS HIPHOP

Det blev en del hiphop under resan också. På fredagen fick jag en sms-uppmaning av en bekant att komma förbi när Come Clean Radio hade sin säsongsavslutning och lyssna på rappare. Det var grymt skönt att bara chilla där. På lördagen gick jag med min vän och spanade in Göteborgsmästerskapet i breaking 2009 ("Solo edition"), något som jag sett fram emot. Kan säga som så att jag inte alls blev besviken, det var grymt kul och inspirerande att se alla duktiga dansare!

Sen var vi självklart förbi ett par väggar och såg på lite graffiti också. Det mesta var tyvärr riktigt fult och idiotklottrarna hade kastat hundratals cans i skogen. Hur korkad får man vara egentligen? Ta med dig burkjävlarna eller kasta dem i närmsta papperskorg!

None
Utanför studion där Come Clean Radio sänds ifrån

Det var en del folk som kom till Göteborgsmästerskapet i breaking 2009

Färg i skogen!

Ännu mer färg!



3. GULDHEDSTORNETS CAFÉ

Ett galet mysigt fik som ligger vid Guldheden i Göteborg. Stans kanske grymmaste utsikt, bra pris och gott fika. Om jag bodde i Göteborg skulle jag gå hit varje vecka och dejta med mig själv!


Hur gott ser inte det här ut, va?

Småtuff inredning

Hej utsikt!

Går att gå runt hela cafét..

..och se Göteborg från alla håll!



4. SPÅRVAGNARNA

Det är något speciellt med spårvagnar. Jag bara älskar. De bidrar till att Göteborgs mysiga atmosfär!


Juste, jag var ju veggo..



Jag är hemma hos föräldrarna. En välbekant doft dansar runt i lägenheten. Rostbiff. Mamma har lagat då några av pappas arbetskamrater ska komma på besök. Jag har kommit på mig själv att fundera ett antal gånger på om jag ska smyga ut i köket och sno en bit innan det har slagit mig att jag faktiskt inte äter kött sedan den första september 2008 ( i misstag smakat två gånger). Jag flyttade hemifrån och slutade med kött då samtidigt. Visserligen är jag inte världens mest strikta vegetarian (jag har inte beslutat mig om jag verkligen ska sluta med lädersneakers och äter godis med gelatin ibland), men det skulle kännas helt sjukt att ta en tugga av rostbiff. Mer kött kan det inte bli, ungefär.

Är kött ens så gott egentligen? Jag kan inte påstå att jag har saknat det annars. Det enda är tillgängligheten. Tidigare fick jag en burgare på tio till femton sekunder sekunder, nu tar det flera minuter...Ett skräckexempel är McDonalds i Huddinge. Tre gånger har jag fått vänta i tio till femton minuter innan de har fattat att påbörja min beställning trots att det näst intill har varit folktomt. Sist blev det tjafs då jag fick vänta i tjugo minuter på en burgare som skulle ha tagit "fem minuter". Jag fick tala med chefen som var tre sekunder från att explodera, men gav tillbaka mina pengar ändå. Sjukligt otrevlig snubbe. Jag undrar om det här inte rör sig om någon form av diskriminering, då det hänt upprepade gånger på samma ställe att just min beställning "glömts bort"...

Nej, ingen rostbiff idag i alla fall för mig. Det är inte så att jag har blivit veggo för att jag äcklas av kött, tycker synd om djuren, bryr mig om miljön eller något annat liknande...även om jag kanske gör alla på sätt och vis. Det enda jag går på är känsla. Och gällande det här så hänger känslan fortfarande kvar, så ser ingen anledning till att sluta.

Nästan bananhat.

-8189f6cea4bc8cca6ef38c421fb4c87.png

Nästan bananhat. Jag tycker inte om bananer. De är vidrigt söta, har slemmig konsistens, låter äckligt, ser ofta ut som oaptitliga fallosymboler och luktar apa. Sammanfattat en antifröjd för alla sinnen. Trots deras otacksamma natur envisas dessa att finna vägen ner i min väska för att sedan förtäras under kväljningar. Bara för att dem alltid är tillgängliga, snabba att få i sig, mättar, relativt nyttiga, blir inte dåliga direkt och är billiga. Jag måste hitta en ersättare har jag kommit fram till. Vet någon?


Nu är...

0da8b3552bc338a57287cee160d253c5.png

Nu är provdagarna över. Sjukt mycket jobbigare än vad jag kunnat föreställa mig och det mesta blev fruktansvärt fult. Träffade på en vän precis och insåg då hur borta jag är. Ska hem till föräldrarna och dö lite.


Whoa @...

19bc7c842e99c3ae6266bc8a28b4d2cf.png

Whoa @ Stureplan ftw


Grym, svensk humor!


Är mitt i att se "Tal till nationen" med Magnus Betnér. Han är galet träffsäker. Svensk humor på topp är allr jag säger.

. Har du Kanal 5 och en tv så slå igång omedelbums!

















Jag diggar...

0-63c995bf98529ce2afe1b5994f1fc866.png

Jag diggar verkligen konsten i Stockholms tunnelbanor. Den här var i alla fall galet fin. Visst? Är på väg hem till föräldrarna. Helt slut i huvudet. Och ändå är det en dag kvar. Gah.


Halva tiden...

-6155d1917637dd06ab5c3ee6aa7e5af.png

Halva tiden kvar idag. Stress. Jag vill inte mer. Det känns inte kul och jag ifrågasätter min förmåga starkt. Men jag ska ändå genomföra det. Sen får det gå som det gör.


Nervös som...

0-25ba10b64a29e0ce57f1de146aa9d2ba.png

Nervös som tusan. Hoppas att jag lyckas bitchslappa bort min negativa sida i sömnen. Nu sova.


Pisskaffe. Jag...

0-7455cfefa9cd439d2c5c2c91fa33ebc7.png

Pisskaffe. Jag var precis på väg att skriva hur underbar buss jag sitter på. Ställde kaffet ett ögonblick på bordet då deras mugghållare inte kan pusslas ihop med deras egna lockfria kaffemuggar. Och kaffet skrattade förtjust och hoppade ner i grenen på mig. Klantigt. Inte jag då, utan Bus 4 u som jag åker med. Jag tänker skicka ett töntigt klagobrev. Kaffe luktar visserligen gott, men det ser ut som om jag pissat på mig och jag har inga fler guldpengar för att köpa nytt. Mindre än fyra timmar kvar i alla fall. Det har gått fort!


Hejdå Göteborg.

6093f7fde321d68d51bd4802650dccbe.png

Hejdå Göteborg. Nu är jag på väg hem till huvudstaden. Det har blivit lite dåligt med uppdateringar, men jag återkommer med en sammanfattning när jag kommit hem. På två dagar hann jag trots allt med en del. Visionen var en harmoni-helg för att varva ner och så blev det också tack vare stadens lugna hjärta och en fin vän. Imorgon sker en livsavgörande grej och jag känner hur nervositeten blir allt mer omfattande. Vi får se hur det går...Jag kan inte föreställa mig hur mitt liv kan komma att bli om allt går vägen. Radikal förändring är allt jag säger..


Come clean...

58472fc46dd8bf73a3e07a022a817fd4.png

Come clean radio hade säsongsavslutning igår, så jag var där med min vän, lyssnade på grymt skön musik, garvade åt töntiga rader, diskuterade hiphop och kedjerökte. Avslutade sen med en öl på ett fullproppat hak. Väldigt najs kväll.


Gbg tycker...

53ce1a0dc7b6fe5b5d867d89446468fc.png

Gbg tycker om mig! Det är ömsesidig kärlek alltså. Till och med skyltarna ler!


Framme!

2ca677ba2885af66812bb541eddcb57b.png

Framme!


Hej Göteborg

Den pirrande känslan har tagit mig i besittning. För inte ens en timme sedan brummade bussen dovt när den försiktigt rullade från centralen. En skakig flykt mitt i natten från min stad, hjärtat. I samma stund som färden tog sin början så kastade sig lugnet över mig. Jag behövde det här mer än vad jag anat, mer än vad jag velat förstå...

Tvättmaskinerna bryter tystnaden


Klockan är över snart fyra och jag tvättar. Då jag normalt har två ombyten per dag ungefär så kan du räkna ut att det blir en hel del på bara en vecka. Tar vi sedan i åtanke att jag har tränat ganska mycket närmsta tiden så blir det att addera det också... Nu väntar jag på att allting ska torka och kommer på mig själv att gäspa. Får. Inte. Somna.

Snart blir det att återgå till lite mer...normala rutiner. Börjar plugga en distanskurs på måndag. Egentligen behöver jag ju inte följa nio till fem mallen, men kanske är lika bra då det måste bli någon rutin i vilket fall som helst? Har beställt tre böcker och reserverat en, så kommer att ha allting klart till kursstaten. Det känns fint!

Imorgon drar jag till västkusten. Närmare bestämt Göteborg. Skönt att lämna huvudstaden för en helg; umgås med en megafin vän, se på Göteborgs breakingmästerskap och utforska staden på egen hand. Är helt sjukt nervös inför arkitektprovet på måndag och tisdag, så behöver få koppla bort lite.

Nu ska jag hämta tvätten och sedan sova.

Och där blev jag dubbad till svettmonstret...

Mitt studenthus är lite lyxigt. På gott och ont om man säger det så. Det finns visserligen förutom en stor tvättstuga (där kläderna faktiskt hinner torka innan tvättiden är slut) även två bastur och ett gym. Men i och med att det är upp till studenterna själva att städa såväl bastur som gym så...ja, ni kan nog tänka er hur det ser ut. Studenter är varelser som gillar att dricka öl, sprit och grisa rätt ofta. Jag må generalisera, men det är en del av studentkulturen...Så gymmet har jag undvikt för at slippa kvävas av någon dammråtta och bastun...vill jag inte ens tala om. Så äckligt.

För ungefär två veckor sedan bestämde jag mig för att jag skulle börja gymma regelbundet. Så jag sprängde bort alla dammberg, skurade golvet , torkade av redskap och körde sedan igång. Under två veckors tid hade jag inte träffat på en enda person i gymmet vilket var riktigt skönt. Då kunde jag slå igång min musik, svettas mina pölar, strecha, städa och sen gå. Mycket harmoniskt. Såg spår efter att varelser varit där, men träffade aldrig på dem personligen. Lite som fabler eller något sådant..

Så idag skulle jag till gymmet igen. Hittade inga rena byxor, så luktade fram ett par byxor som det gick att uttyda endast lite fragment av gammal svett. Drog med en vattenflaska, en handduk och min bergsprängare i farten när jag stack ut genom dörren. Gick in, slog igång musiken och började springa på löpbandet.

Efter fyra minuter så öppnades dörren och in kom en kille som skulle gymma. Där var jag, som inte bara svettades i pölar utan också luktade gammalsvett. Ville inte hälsa, för då kanske han skulle få för sig att komma nära så stirrade bestämt på de tickande siffrorna som rullade fram i slowmotion. Han hälsade inte heller (vilket mycket möjligen kan bero på att jag stirrade ner i siffrorna som om det var en bomb tagen från McGuyver). När jag till slut var klar med springandet, så uppstod det en spänning i luften. Ingen av oss ville att den andra skulle vara där. Då jag inte öppet ville sprida mina svettpölar på golvet, så fick jag sålla bort ett antal övningar. Vattenflaskan fick agera antistress; den flög in och ut ur väskan.

Till slut gav jag upp. Slängde med mig mina grejer snabbt och skyndade iväg. När jag kom ut så såg jag något. Min vattenflaska hade läckt i hela väskan och även igenom. I och med att  jag hade haft min väska bredvid mig hela tiden så skulle det se ut som om jag bokstavligen stått och svettats ihop en hel pöl.

Så. Nu kommer jag antagligen att ses som svettmonstret i framtiden. När jag försökte fly min titel så hittade den en annan väg till mig. Lite som i Lejonkungen.


Du röstar väl i EU-valet?




Helt ärligt. Att inte rösta är som att spotta demokratin i ansiktet. Jag tycker att svenskarna ska vara tacksamma över att leva i ett land där det faktiskt finns möjligheten att påverka och ta möjligheten att göra sin röst hörd. Förra EU-valet var det endast fyra av tio som röstade. Det är ju löjligt.

Visst är det rent pinsamt hur ynkliga samtliga partiers valkampanjer har varit (visserligen har Piratpartiet vrålat ut sina åsikter i våra medier men trots allt är det endast en handfull frågor de engagerar sig i) och det har varit mycket upp till varje enskild individ att söka upp information för att bilda en åsikt, men jag ser inte det som någon ursäkt att inte rösta! EU-valet är långt ifrån betydelselöst; det som beslutas i Europaparlamentet påverkar oss alla.

Har du inte lyckats bilda dig en uppfattning eller tycker du att alla partier är värdelösa så tycker jag att du ska rösta blankt för att visa ditt missnöje. Det visar i alla fall att du faktiskt bryr dig om vår demokrati och inte bara är en lat jävel som inte har behagat att röra dig till den närliggande vallokalen och/eller varit oförmögen att stoppa in en lapp i ett kuvert.

Jag var idag förbi Universitetet och förtidsröstade. Det hela gick på inte ens två minuter. Så orkar du inte köa på valdagen, ta chansen att förtidsrösta (går bl.a att göra i de flesta bibliotek) så slipper du troligen sådant tid-tjuveri.

Så ta chansen! Nu på söndag är det val och du kan påverka!

PS. Ett hett tips om du inte har någon koll alls är att du gör flera olika tester på nätet och ser efter vilket/vilka partier du ligger närmast .DS

Kalla mig ingen och jag blir ändå någon

I samma stund som du kallar mig ingen blir jag ändå någon då du bekräftar min existens.

Timglaset vänds i detta ögonblick  med hundra dagars flöde. Mer än så vet ingen just nu.


RSS 2.0